Coach-4-You

Coaching Technieken

PAVA-bewustzijnsmodel

De coaching technieken die ik hanteer zijn gebaseerd op het PAVA-bewustzijnsmodel. Dit model is ontwikkeld door Joost Van Hove in Centrum GEA te Gent, een door de Vlaamse overheid erkend opleidingscentrum. 


 Wil je graag meer weten over het GEA Centrum , het PAVA-bewustzijnsmodel, de bezieler en auteur van het boek ‘De Spiegel van Helder Bewustzijn’ dan kan je terecht op de websites http://joostvanhove.be/pava-bewustzijnsmodel of www.centrumgea.be  of http://joostvanhove.be/de-spiegel-van-helder-bewustzijn/


Onderstaand schema geeft je in een notendop de essentie weer van  het PAVA model 

Op elk moment van je leven heb je een bepaalde basishouding ten opzichte van jezelf,
van anderen, van de situaties waarin je je bevindt en van het leven zelf. Die fundamentele attitude heb je altijd op 4 verschillende vlakken: op het vlak van Perceptie, van Acceptatie, van Visie en van Actie (afgekort PAVA).

Het PAVA-model vertegenwoordigt deze 4 basiskwaliteiten die al je ervaringen en de manier waarop je in het leven staat in hoge mate kleuren en beïnvloeden.

Met het PAVA-model krijg je duidelijk zicht op je sterktes en zwaktes (als mens en als organisatie). Je krijgt daarenboven ook concrete tools om je efficiëntie en levensvreugde te verhogen, met respect voor alle betrokkenen.

Doordat De PAVA-benadering fungeert als een universele wegwijzer naar meer efficiënte, innerlijk leiderschap, geluk en zingeving geeft het voor de klant heel sterke aha belevingen, dikwijls al vanaf de eerste minuten dat je er kennis mee maakt.